“Справжній детектив”: Країна ночі – Рецензія

П’ять довгих років чекання, і ось воно – новенький сезон “Справжнього детектива” від HBO, “Країна ночі”. Чи варте того було? Перший сезон був хітом, згоден, але відтоді серіал ніби зійшов на нівець. Чи врятувала його четверта спроба?

“Країна ночі” – це так, ніби Лопез, нова режисерка, вирішила зробити римейк першого сезону, але з жінками в головних ролях і Аляскою замість Луїзіани. Центральні персонажі – детектив Ліз Денверс (легендарна Джоді Фостер) і Еванжелін Наварро (Калі Рейс) – намагаються розплутати зникнення вчених і старе вбивство. Історія переплітається з мотивами з першого сезону, але чекати на прямий зв’язок з сектою Жовтого Короля не варто.

Звісно, історія в “Країні ночі” тримає у напрузі. Фостер і Рейс – це щось. Їхні персонажі переконливі, хоч і здаються змішанням Раста і Марті з першого сезону. Але щось у цьому є.

З іншого боку, коли серіал намагається розвивати побічні сюжети, все йде шкереберть. Виглядає, ніби вони забули, що хороший сюжет потребує часу на розгортання. Шість епізодів, очевидно, замало для всього цього.

Наша Оцінка “Країни ночі”? Ну, це не перший сезон, але і не найгірший. Добре зміксовані знайомі мотиви, атмосфера, яка давить на груди, і кілька акторських перлів. Якщо вам подобається нічний біндж-вотчінг, то візьміть попкорн і вперед. Це не шедевр, але вечір вам забезпечить.

Оцінка: Хай буде 4 з 5.

Tagged . Bookmark the permalink.

Есть что сказать? Давай, жги!